Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Německo | Irsko | Kanada | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Lux-Praha:Luxair rozhodl ukončit přímou linku v říjnu 2011.Co vy na to?Boj?  (Přečteno 60790 krát)
Václav Horák



Karma: 7
Příspěvků: 41

Every European Digital


WWW
« : Červenec 28, 2011, 05:27:07 pm »

Dle zpráv z tisku už Luxair rozhodl o ukončení přímé linky Lucemburk - Praha v říjnu 2011 z důvodu nedostatečné ziskovosti resp. de facto ztrátovosti, co si budeme nalhávat, že? Podobně rozhodl i o ukončení přímého spojení do Dublinu.

Irové si toto rozhodnutí nechtějí nechat líbit a houfně organizují protesty na Facebooku, podávají zlepšovací návrhy, oslovují své europoslance a podporu jim dokonce už vyjádřil i starosta města Lucemburk - p. Helminger, prostě dělají vše proto aby si toto jejich přímé spojení s vlastí udrželi a pro Luxair nákladově zefektivnili např. snížením ceny letenky, změnou času letu apod.
Dle posledních zpráv byli protestující pozvání Luxairem k 1,5hod. jednání, byli seznámeni s důvěrnými obchodními údaji o ztrátovosti dublinské linky pro Luxair a připravují "Plán B" tj. oslovení jiné letecké společnosti.

Najde se rovněž dostatečný zájem letuchtivých zájemců do Prahy, kteří se o podobnou iniciativu zasadí u přímé linky Praha-Lucemburk nebo ji necháme mlčky zrušit? Nejbližší další letecké spojení do Prahy je z belgického letiště Charleroi (min. 200 km jedním směrem).

Těším se na vaše názory, návrhy i náměty.
Václav
P.S. Můžete napsat i na oficiální Luxair contact nebo ČSA kanceláři v Bruselu, která na svých stránkách ujišťuje, že vaše podněty neskončí v koši.

P.P.S.: Odpoved CSA: Dle vyjádření našich specialistů byly lety mezi Prahou a Lucemburkem vyjmuty z nabízených destinací na internetových stránkách ČSA z důvodu nízké poptávky po této destinaci přes internet. Nadále je možné letenky na tyto lety zakoupit po telefonu přes naše kontaktní centrum nebo v kamenné kanceláři ČSA.

V případě jakýchkoli dalších dotazů nás neváhejte kdykoli kontaktovat.
S pozdravem,
Dana Pacltová
Kontaktní centrum CSA
T: +420 800 310 310 - Bezplatná linka pro volání z České republiky
Zaznamenáno
Bleriot



Karma: 1
Příspěvků: 6


« Odpověď #1 : Červenec 31, 2011, 02:57:12 pm »

Myslím, že boj o udržení linky Luxairu mezi Prahou a Lucemburkem má smysl a měl by být veden na obou stranách. Linka je dosud operována jako codeshare s ČSA, přitom ji ale na webu ČSA vůbec nelze najít a také tedy ani online zakoupit letenku. Je to zcela nepochopitelné. Jistě klientelu linky budou asi více tvořit cestující z Lucemburku, ale s využitím rozsáhle knihovací sítě ČSA by se mělo dát generovat hodně cestujících, ještě za předpokladu, že mezi Luxairem a ČSA existuje pokračovací tarify - např. Lucemburk - Praha - Kyjev, nebo i opačně třeba Praha - Lucemburk - Bilbao. Co prostě není v nabídce, nemůže být ani prodáno.
Zaznamenáno
sgtpepper



Karma: 4
Příspěvků: 36


« Odpověď #2 : Srpen 02, 2011, 11:23:58 am »

Ano, zhruba v aprili som zistil, ze linka Luxembourg-Praha sa uz neobjavuje na stranke CSA, to uz nebol dobry signal. Navyse objednavka cez CSA bola lacnejsia, ako predrazeny Luxair. Mozno keby sa do tejto zalezitosti vlozil niekto z vyznamnejsich kruhov.
Tazko povedat, ci ohlas pasazierov bude mat nejaky ohlas, Luxair nie su v prilis dobrej ekonomickej situacii, a preto sa snazia setrit.
Zaznamenáno
Bleriot



Karma: 1
Příspěvků: 6


« Odpověď #3 : Srpen 02, 2011, 03:33:45 pm »

Myslím, že by mohl pomoci soustředěný tlak na kanceláře ČSA - lokální v Bruselu, centrálu v Praze. Problém je samozřejmě i v tom, že existuje celá řada držitelů věrnostní karty ČSA, která tuto linku nevidí a nemůže na ní sbírat body. Případně i v rámci dohod SkyTeam s kartou Air France, Delta, Aeroflot apod.. Časy letů do Prahy jsou vhodné pro přestup na mnohé další linky ČSA, i zde by měl mít tlak na ČSA alespoň nějakou šanci na úspěch. Letadlo prostě musí být plnější, aby létalo, to je jasné, a míč je na obou partnerech, kteří linku do Prahy sdílejí.  Zpětně pokud vím není Luxair v ČR moc vidět, t.zn. propagace spojení do Lucemburska a případných dalších tranzitů do destinací sítě Luxair.. Luxair je drahý, ale ne zcela vždy je otázka penět prioritní, i když velmi často. Roli hraje i návaznost spojení a disponibilita míst.
Zaznamenáno
zdenka



Karma: 0
Příspěvků: 3


« Odpověď #4 : Srpen 02, 2011, 08:36:14 pm »

Situaci tak podrobně neznám, ale jsem z této zprávy hodně rozčarovaná. Cestování hromadnou dopravou mezi Lucemburkem a Prahou je teď snad nejkomplikovanější za poslední 4 roky (resp. neexistuje už ani použitelné přímé autobusové spojení). Bohužel ve svém okolí jsem zaznamenala celkem chladné reakce na zrušení této linky (nejčastěji asi kvůli cenám). I tak je/byla vzhledem k rychlosti, časům spojení i pohodlí nezastupitelná (hlavně pro jednotlivce, kteří třeba dále cestují mimo Prahu, nebo pro maminky s dítětem). Protestu nedávám velké šance, ale nejsem proti.
Zaznamenáno
Bleriot



Karma: 1
Příspěvků: 6


« Odpověď #5 : Srpen 03, 2011, 10:32:44 pm »

Myslím, že odpověď ČSA nedává příliš smysl. Za kompletním vyřazením linky ze systému musí být jiný důvod - tedy z online knihování na stránkách ČSA. Prostě tvrdím, že co není vidět, nelze prodat. Argument, že si letenku můžete koupit na telefon a objednat, je lichý! Tak dnes nikdo nepostupuje. Linka by v systému na webu - náklady s tím nemohou být žádné (případně naprosto minimální) - měla být vidět. Optimální by pak bylo, aby byla "průvazná", t.zn., že například někdo kdo knihuje z Ruska, Ukrajiny, Arménie apod - viděl a mohl knihovat např. z Jekatěrinburgu, Kyjeva, Jerevanu až do Lucemburku a a samozřejmě i zpět, a totéž by mělo být umožněno při knihování udělaném z jiných zemí. To je ale již věcí dohody obou leteckých společností, která je za normálních okolností zcela běžná, ale existovat nemusí, to je pravda. I tak ale linka sama v systému by měla být, už proto, že ČSA na trhu v Česku Luxair de facto prodává.
Zaznamenáno
Bleriot



Karma: 1
Příspěvků: 6


« Odpověď #6 : Září 12, 2011, 04:48:58 pm »

Linka je opravdu zrušena...  Nevím co si myslet/Nerozhodný  - jediný let v zimě bude 6.11. - teda dle prozatimního stavu.. Pláč
Zaznamenáno
barbi



Karma: 3
Příspěvků: 19


« Odpověď #7 : Září 16, 2011, 08:24:30 pm »

prave dnes som si chcela na februar zarezervovat letenku do Prahy a som ostala v soku ze posledne lety su v oktobri (cena 350 eur spiatocny).
osobne si myslim ze je uplne zbytocne bojovat. luxair nebude mat ceny nikdy take aby naplnili lietadlo.

my (a zaradujem tam aj Slovakov) budeme radsej vyuzivat spolujazdku za par eur, ryanair za cca 100 eur (aj s flibcom na charleroi) ako letenku zacinajucu pri 350 eur...aj to bol dovod preco nemali naplnene lety...tych par biznismenov co sem za den zavita im to nenaplni...
ruku na srdce - kto ste nimi naozaj pravidelne lietavali?
B.
Zaznamenáno
branislav



Karma: 0
Příspěvků: 13


« Odpověď #8 : Listopad 06, 2011, 03:04:50 pm »

Tak len pre info od 2012 bude otvorena pravdepodobne Flibco linka LUX-CZ-SK, zatial to este neni ificialne ale bude nasadeny autobus ako na Portugalsko (monitor na kazdom sedadle, luxusne sedadla, bar na palube), obrazky si mozte pozret na flibco.com . Ceny by mali byt tiez velmi zaujmave, malo by to byt lepsie ako Ryanair+Flibco na Charleroi a taktiez aj kvoli batozine...
Zaznamenáno
Bleriot



Karma: 1
Příspěvků: 6


« Odpověď #9 : Listopad 17, 2011, 12:50:13 am »

To je jistě dobře. Zajímavá zpráva. Autobusem to bude trochu krkolomné, ale dá se. Leteckého spojení je jistě škoda, snad se jej někdy ale někdo chopí.. Věřím, že ano.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Luxemburg.cz © 2024

Stránky Čechů a Slováků o životě v Lucembursku, česky a slovensky. Užitečné články o hledání práce v Lucembursku, ubytování, o studiu a nebo taky nakupování, památkách a atrakcích, kultuře, cestování, dopravě a spoustě dalšího.
Hledáte spolujezdce, kteří vám přispějí na benzin? spolujizda na Češi a Slováci v Luxu vám umožní najít spolujezdce nebo řidiče.

Odkazy | autostop | Zahnarzt München