Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Německo | Irsko | Kanada | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Povoleni k pobytu  (Přečteno 52795 krát)
David1
Host
« : Únor 13, 2006, 08:00:00 am »

Ahoj

pracuji v evropské instituci a brzke dobe za mnou prijede pritelkyne. Jak jsem pochopil mistni admistrativu je nutne aby se registrovala na obci a při pobytu delšim než tři měsice požadat o povoleni k pobytu. Nemate někdo zkušenosti které dokumenty místní úřady vyžadují ?

Dik David
Zaznamenáno
Magda1
Host
« Odpověď #1 : Únor 13, 2006, 08:00:00 am »

Ahoj, ja jsem absolvovala doslova martyrium pri registraci k pobytu a podobnych zalezitostech. Musela jsem se na radnici dostavit asi 5x a predlozit nasledujici dokumenty: pracovni smlouvu, pracovni povoleni, nejemni smlouvu, kopii pasu, doklad o tom, ze jsem svobodna (notarsky overeny preklad do francouzstiny), uredne overenou kopii rodneho listu (notarsky overeny preklad do FJ), kopii registrace k placeni socialniho pojisteni v Luxu, tri fotografie pasoveho formatu a to je myslim vsechno. Plati se maly poplatek, pokud se nepletu neco kolem 3 EUR. Ale pri jednani s ruznymi urady tady jsem pochopila jednu vec, nic neni jiste a neexistuji jednotna pravidla. Na ruznych radnicich muzou chtit trochu jine veci, nejlepsi je zajit si na radnici a poprosit je, at vam to daji vse pisemne a pak se tim ohanet. No a doufat, ze pri dalsi navsteve narazite na toho sameho urednika, protoze co urednik, to nazor. No a behem mesice Vam pravdepodobne zazvoni u domu policie a prijdou si vas zkontrolovat. A velmi je prekvapi, ze clovek neni doma ale v praci. Takze pak jeste nasleduje cesta na policii, kde se me ptali na nasledujici otazky: bydliste, vyse platu, vyse najmu a jestli jsem nekdy mela problemy s policii. A pritom vsechny odpovedi maji v papirech, ktere majji pred sebou, nebot jim je radnice odevzdala.
Hodne stesti! Magda
Zaznamenáno
Olga
Host
« Odpověď #2 : Únor 14, 2006, 08:00:00 am »

Ahoj,
jsem uplne ve stejne situaci jako tvoje slecna.
Zadost o Carte de sejour: zamitnuta. Postup: na komunalnim urade jsem s sekretarkou vyplnila zadost, predlozila pas, zdravotni pojisteni, vypis z banky s min. 3000E a fotky. Vse vypadalo slibne.
Za dva mesice jsem absolvovala pohovor na policii (otazky tipu jiz zminene vyse). Za dalsi 3 mesice jsem obdrzela z Ministerstva zahranicnich veci dopis, ze musim dolozit mesicni prijem ve vysi zhruba 1360E. Spolecny ucet jim bohuzel nestaci (Co???), osobni schuzka sjednat nejde, komunikace uz jen pres telefon. Pry si mam najit praci....
Snad slecna mluvi jednim ze trech urednich jazyku, anglicky bud neumi (policie) nebo nechteji mluvit (mzv).
Zatim jsem Carte de sejour potrebovala jen pri zapisu do CDL (stacila jim zadost), v dalsim semestru uz ji po me nastesti nechteli.
Asi opravdu zalezi na urednikovi a na stesti. Doporucila bych asi platit zdravotni pojisteni v Luxu, mozna pomuze i doklad, ze spolu zijete.
Preji hodne stesti, ja uz jsem to vzdala a marne si lamu hlavu nad tim, co znamena Volny pohyb obcanu v EU...
Zaznamenáno
Radovan
Host
« Odpověď #3 : Únor 27, 2006, 08:00:00 am »

hmm, tak to je zvlastni, mam naprosto jine zkusenosti. zadal jsem 22/8/05 jako student mistni VS - dolozeno potvrzenim o studiu a stipendiem mistniho min.skolstvi,kt garantuje placeni zdrav.pojisteni.k zadosti jsem dal pas,pak si me zavolali na policii,kde jsem byl tak 3minuty maximalne,naprosto v klidu. a to bylo vse.ted koncem ledna mi to po dodani noveho potvrzeni o studiu schvalili.dle me se zadny platby na ucet a dokladani prijmu nemuseji platit.to si urednici vymysleji, na to neni dle me zakon.overte u konzula nebo lux.ombudsmana.
nevim,mozna hrala roli ta podpora ministerstva (dopis) a ze jsem si stale pri jednani delal trochu legraci - vnasel veselou atmosferu, tak mozna... pac jini studenti co zadali treba pred 1,5 rokem,to jeste nemaji... zda se mi to divne,ale resitelne. hodne stesti! Radovan
Zaznamenáno
Mika
Host
« Odpověď #4 : Březen 16, 2006, 08:00:00 am »

Radovan ty si to mal jednoduchsie, lebo ak som dobre pochopila, tu studujes. Ja som toto iste zazila tiez, ked som sem prisla za vtedy mojim priatelom, kt. je luxemburcan. Povolenie na pobyt mi zamietli, tak ako VACSINE ziadatelov. Kedze sme uz vtedy planovali svadbu, len sme to o niekolko mesiacov urychlili a dali sme si "poradit" od jedneho "skuseneho" uradnika, ze "najdednoduchsim " riesenim je svadba:takze mili cesko-slovenski priatelia, ak svojho druha/druzku skutocne milujete, preco si nepovedat ANO napr. na luxemburskej radnici Co??? :-)))))
Zaznamenáno
Dana1
Host
« Odpověď #5 : Březen 16, 2006, 08:00:00 am »

jo, jo, nemuzu nic jineho nez souhlasit. byla jsem ve stejne situaci, zkousela vsechno mozne a byla odmitana a zamitana. pak jsme se vzali a najednou jak kdyz mavne proutkem, slo vse a bez problemu. je to bohuzel tvrda realita, ale stoji za zvazeni.
Zaznamenáno
Radovan
Host
« Odpověď #6 : Duben 10, 2006, 08:00:00 am »

no, pochopila jsi spravne, stale tu studuji. ale zadalo o to x mych znamych, jediny ja jsem to dostal. takze samotne studium rozhodne neni brana k pobytu Úsměv svatba tomu rikam drsna, aspon pro me strategie Úsměv)) R
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Luxemburg.cz © 2024

Stránky Čechů a Slováků o životě v Lucembursku, česky a slovensky. Užitečné články o hledání práce v Lucembursku, ubytování, o studiu a nebo taky nakupování, památkách a atrakcích, kultuře, cestování, dopravě a spoustě dalšího.
Hledáte spolujezdce, kteří vám přispějí na benzin? spolujizda na Češi a Slováci v Luxu vám umožní najít spolujezdce nebo řidiče.

Odkazy | autostop | Zahnarzt München